Voor een succesvolle toepassing van het COCP-programma is bestudering van de handleiding en het andere materiaal onvoldoende. Professionals hebben een gedegen training nodig om de beoogde resultaten te behalen.

Heliomare organiseert jaarlijks een driedaagse scholing voor logopedisten, ergotherapeuten en orthopedagogen uit instellingen waar het COCP-programma geïmplementeerd is.

Daarnaast verzorgt Heliomare een introductieworkshop om kennis te maken met het programma en alvast enige handreikingen te krijgen om de communicatie met niet-sprekende kinderen of volwassenen te verbeteren. Zo kun je een goede indruk krijgen of het programma geschikt is om te implementeren in je eigen instelling.
De workshop wordt gegeven op locatie voor maximaal dertig medewerkers van de eigen instelling (logopedisten, ergotherapeuten, groepsleiders, gedragskundigen, artsen).

Indien een organisatie overweegt om de COCP-werkwijze in de eigen instelling te implementeren, wordt in overleg een implementatietraject op maat gemaakt. Dit bestaat uit een cursus voor de betrokken disciplines (logopedie, orthopedagogie/psychologie, ergotherapie, groepsleiding) en intensieve begeleiding bij de toepassing van het programma bij twee cliënten.

Voor informatie over de introductieworkshop, een workshop of implementatietraject op maat kun je contact leggen via
 cocp@heliomare.nl.

View Mobile Site